una-unique-rafting.ba
bs en de
/skiperi
Nermin Pečenković
Nermin Pečenković je rođen 27.03.1984. godine u Bihaću. Rođen na Uni i zaljubljenik Une cijeli svoj život je vezao za njene obale i tokove. Kao rođeni bišćanin svoje školske dane provodio je u lađi i na obalama rijeke Une diveći se njenim brzacima, slapovima i dubinama.

Već od školskih dana upoznavajući svaki kamen i sedru Une znao je da svoj život i posao želi vezati za tu krajšku ljepoticu. Vodeći se svojim unutrasnjim duhom 10 godina je radio kao skiper i uživao turistima pokazivati to čudo prirode i adrenalina. U međuvremenu je aplicirao na projekat ”Budi uzor” sa biznis planom na temu rafting centra i kao prvoplasirani osvaja nagradu kojom započinje svoj vlastiti mali biznis sa željom da svojim gostima stvori nezaboravna sjećanja na rafting i rijeku Unu koju su stari rimljani s pravom prozvali ”jednom,jedinom” .

S toga, Nermin Vas željno očekuje sa svojom ekipom.
Emir Šarganović
Emir Šarganović, rođen 23.09.1983., počeo se baviti kajakom 1995. godine, od 1996. godine član BiH reprezentacije, u 16 godina karijere 15 puta prvak BiH u slalomu, 13 puta prvak BiH u spustu, osvojio zlato na vise od 20 internacionalnih takmičenja, a pored prvih mjesta čak preko 10 puta osvajao 2. i 3. mjesta takodjer na internacionalnim takmicenjima. Prvak Balkana pojedinačno i ekipno i učestvovao na Olimpijskim igrama u Atini 2004. na kojoj sam ostvario 23. mjesto. 3 puta sportaš godine grada Bihaća, i 2 puta sportaš godine kantona.
Ismet Halilagić - Ićo
Ismet Halilagić ( Ićo ) je dijete Une njenih pritoka, vrhunski ribolovac i zaljubljenik u sve sto se veže za rijeku Unu. Sa nepunih dvanaest godina stupa u redove kajakaškog kluba Bihać gdje je učestvovao na mnogim državnim prvenstvima a kao raftingaš radio je za sve agencije na Uni i šire.
Emir Selimović
Emir Selimović, mi volimo reci Cipi rodjen 22.10.1984. u Bihacu, kajakom se poceo baviti 1996. godine učesnik mnogih državnih prvenstava u kajaku gdje je osvajao mnoga prva mjesta, kako je svestrana osoba uz kajak bio je i član rafting kluba Bihać gdje je 2007. god u Koreji na World Raffting Championshipu osvojio 13. mjesto.